Coloriet zoekt vrijwilligers

Het is heel bijzonder en het gebeurt iedere keer … als we gaan zingen: oude mensen met dementie herinneren zich de woorden van het lied en zingen uit volle borst mee. Wij verzamelen de bewoners met een religieuze achtergrond voor een zanguurtje. Met vrijwilligers halen wij hen op en ontvangen hen bij ons in de kring. Wij zingen bekende religieuze liederen, rond een bepaald thema of verhaal, en kijken met elkaar naar afbeeldingen die erbij horen. Soms vertelt iemand iets, een herinnering, een observatie.

De meeste bewoners echter vertellen niet meer zoveel. Ze spreken (door hun ziekte) vaak maar weinig, en het zijn korte zinnen of woorden. De samenhang is weg, waardoor zij zich moeilijk kunnen uitdrukken. Voor wie op woorden gericht is, lijkt het soms een eenzaam bestaan. Wie met woorden contact wil maken, slaagt daarin vaak niet.

Hoe heerlijk is het dan om te zien wat het zingen doet! Als je zingt, is je lichaam actief en dat geeft een fijn gevoel. Als je zingt, is je geest actief, en dat geeft een grotere helderheid. Als je zingt, kom je dichter bij je hart, de plaats waar God kan wonen. Als je zingt, doe je samen iets wezenlijks.

Voor deze bijzondere gebeurtenis, hebben wij extra muzikanten nodig. Kan jij/ kunt u deze liederen begeleiden op een gitaar, piano, of een ander geschikt instrument? Welkom! Als je één keer meedoet, of als je vaker wilt komen helpen: we zijn blij met je en ontvangen je graag in onze kring!

Neem om je aan te melden en voor meer informatie contact op met Thea de Ruijter, t.deruijter@coloriet.nl, 06-50614304. (Wij zingen doorgaans op dinsdagmiddag).