Amerikaanse kerk lost schuld van 4000 gezinnen af

Een Amerikaanse megakerk maakte het paasevangelie dit jaar heel praktisch. Voor 4.229 gezinnen uit de wijde omgeving betaalde de kerk financiële schulden af. Het kostte de kerk $ 100.000 (omgerekend ruim € 81.000) om het honderdvoudige aan schulden kwijt te schelden.

In zijn paaspreek vertelde Stephen Hayes, senior voorganger van de Covenant Church in Carrollton, dat hij via een regionale nieuwszender over RIP Medical Debt hoorde. Deze organisatie koopt voor 1% van de aflossingswaarde onder andere medische schulden van gezinnen op. Dat bracht de voorganger op het idee om als kerk via deze organisatie schulden kwijt te schelden.
Reclamebudget

In voorgaande jaren besteedde de kerk $ 100.000 aan reclame voor de paasdienst via radio, televisie en billboards. “Een billboard langs de snelweg kost twintig- tot dertigduizend dollar per maand. Dat is snel uitgegeven en misschien komen er daardoor maar een paar mensen naar de kerk.”
Negatieve impact

De Covenant Church besloot het pr-budget dit jaar in te zetten om schulden af te lossen. “Het was de gemakkelijkste beslissing die we genomen hebben. We hebben uiteindelijk $ 10.551.618 aan schulden afbetaald.” Hierdoor zijn maar liefst 4.229 gezinnen uit de financiële problemen gekomen. “De schuld is niet alleen voldaan, ook de negatieve impact die deze op hun huidige situatie heeft, is uitgewist.”
‘God houdt van je’

Alle gezinnen die door de kerk geholpen zijn, ontvingen voor Pasen een brief met de bevestiging dat hun schuld door de kerk voldaan is, inclusief deze toevoeging: “Als kerk willen wij graag groter worden, maar ook als we je nooit zouden ontmoeten, weet dan dat God van je houdt.”

Bron: EO Visie
Bron beeld: Covenant Church